Το βρόμικο σχέδιο της Τουρκίας

Με ένα ακόμη μπαράζ δέσμευσης μεγάλων περιοχών του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις αλλά και με την δεύτερη μέσα στις τελευταίες ημέρες [δείτε τον χάρτη]...


... ειδική άσκηση με ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα όρια των χωρικών υδάτων της Ικαρίας  συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία χωρίς να τηρήσει τον άτυπο κανόνα  της αποφυγής εντάσεων σε στιγμές που η Ελλάδα δοκιμάζεται από τις καταστροφές και κηδεύει τους νεκρούς της.

Η Τουρκία με την NAVTEX 1179/17 δεσμεύει παράνομα μεγάλη περιοχή νοτίως της Ικαρίας για την διεξαγωγή σήμερα άσκησης με ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από πολεμικό πλοίο και έχει ενδιαφέρον ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί  σε νυχτερινές συνθήκες.

Συγχρόνως όμως με μια σειρά NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει περιοχές  στο κέντρο του Αιγαίου και επιλεγμένα μεταξύ μεγάλων ελληνικών νησιών δημιουργώντας ουσιαστικά εικόνα αποκλεισμού τους από την ηπειρωτική χώρα. Με την NAVTEX1177/17 αναγγέλλει πραγματοποίηση ασκήσεων για σήμερα μεταξύ της Λέσβου της Χίου και των Ψαρρών.

Με την NAVTEX 1178/17 αναγγέλλεται η πραγματοποίηση ασκήσεων αύριο Σάββατο σε περιοχή μεταξύ Άη Στράτη Λήμνου και Σκύρου, με την NAVTEX 1173/17 αναγγέλλεται άσκηση  από τις 19-20 Νοεμβρίου  στην περιοχή μεταξύ Χίου -Σάμου -Ικαρίας και με την NAVTEX1174/17 αναγγέλλεται άσκηση σε περιοχή νοτίως της Λήμνου μόλις έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, καθώς είναι προφανές το μήνυμά που θέλει να στείλει η Τουρκία μια και η περιοχή αφορά και τον τερματικό αεροδιάδρομο του Αεροδρομίου Λήμνου  για το οποίο η Τουρκία προβάλλει συχνά τον ισχυρισμό περί αποστρατιωτικοποίησης και μη χρήσης του αεροδρομίου για στρατιωτικούς  σκοπούς. [Ν.Μ., Liberal]

0 Σχόλια