Γράφαμε στις αρχές του Μαΐου: «Μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι οι αμερικανοί υπέβαλλαν αίτημα στη χώρα μας, προκειμένου να δεχτούμε το όνομα που προτείνουν για επόμενο επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Βεβαίως, η αποχώρηση του προηγουμένου, ο οποίος διατηρούσε στενές επαφές με το τουρκικό προξενείο και υποστήριζε την τουρκική προπαγάνδα στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα αποτελεί ένα θετικό στοιχείο. Όμως το βιογραφικό του διαδόχου του μονάχα ανησυχία για... ακόμα χειρότερα μπορεί να φέρνει στους Έλληνες.
Το όνομά του είναι Τζέφρεϋ Πύατ και η προηγούμενη θέση που κατείχε ήταν στην... Ουκρανία. Εκεί φρόντισε για την κάλυψη των πρακτόρων των ΗΠΑ που αποσταθεροποιούσαν τη χώρα και σε επίπεδο διπλωματίας είχε πάρει σαφή θέση εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας. Προφανώς λειτουργούσε ως ο δίαυλος χρηματοδότησης των εκατοντάδων ΜΚΟ που είχε στήσει ο Σόρος και διενεργούσαν πολεμικές επιχειρήσεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Είχε γίνει ιδιαιτέρως γνωστός όταν διέρρευσε συνομιλία του με την γνωστή ιουδαία του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Βικτόρια Νούλαντ, όπου συζητούσαν τις αμερικανικές κινήσεις στο θέμα της Ουκρανίας. Σημειωτέον, η φωτογραφία που συνοδεύει το παρών άρθρο είναι από συνάντησή τους με την ουκρανική αντιπολίτευση, που εν τέλει πυροδότησε τις μάχες και κατέληξε κυβέρνηση.»
Τελικώς αυτά που γράφαμε τότε επιβεβαιώθηκαν πλήρως και όντως ο Τζέφρεϋ Πύατ είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας. Χθες έκανε μάλιστα και την επίσημη «πρώτη» του, μιλώντας στο κατάστρωμα του USS Mount Whitney, της ναυαρχίδας του Έκτου Στόλου που βρίσκεται ελλιμενισμένη στον Πειραιά.
Παρόντες στην εκδήλωση, πέραν του Καμμένου ήταν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, η υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κ.ά.
Στην ομιλία του ο πρέσβης ανέφερε την Σούδα ως «μείζον παράγοντα προβολής της αμερικανικής ισχύος στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο», δείχνοντας ότι οι αμερικανοί βλέπουν τη χώρα μας μόνο ως ένα εφαλτήριο για τις επιχειρήσεις τους στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Το γεγονός ότι ο εν λόγω πρέσβης μας έρχεται από την ρημαγμένη Ουκρανία, σε συνδυασμό με τα όσα γίναν εκεί με την δράση των ΜΚΟ και την παρουσία των ίδιων οργανώσεων στην Ελλάδα, μαζί με εκατομμύρια λαθρομεταναστών, αποτελεί προφανώς ένα μήνυμα προς την Ελλάδα ότι οι αμερικανοί θέλουν να μας αποσταθεροποιήσουν, αν τεθούν σε κίνδυνο τα συμφέροντά τους.

0 Σχόλια